Náš klub byl úspěšný na MOF 2024!!!

Začátkem ledna se 17 členů našeho klubu vydalo na portugalský ostrov věčného jara na 3denní závody Madeira Orienteering Festival (12. až 14.1.2024)

Po hladkém přistání na jedné z nejnebezpečnější dráze v Evropě, jsme naplno využili skoro týdenní možnost k prozkoumání ostrova a adaptaci na, pro nás lednově nezvyklé, teploty + 18 až 23⁰C.

Podařilo se nám mimo jiné zdolat nejvyšší horu ostrova Pico Ruivo (1862mnm), užít si „nesmyslné“ výhledy při výletech po množství levád, koupat se v oceánu, poznat hlavní město Funchal a ochutnat nejen CORAL, ale i místní kulinářské speciality a drinky (Espadu, Espetadu, Bolo de caco, Bolo do mel a Ponchu, Ginju a Nikitu).

Samotné závody začaly čtvrtečním tréninkem na nejvýchodnější části ostrova (Ponta de Sao Lourenco), který mapově navazoval na třetí etapu tj. otevřený terén, plný srázků, údolíček a dalších detailů.

Dosavadní štěstí na počasí nás začalo opouštět až na 1.etapu, noční sprint na golfovém hřišti (Palheiro), kde se k mírnému dešti přidala mlha s viditelností místy do 5m, na kterou je jakákoliv čelovka krátká.. Mapa a postupy na Livelox – MOF2024 day1 (night sprint Palheiro Golf)

2.etapu dokonce museli pořadatelé z důvodu přívalových dešťů přemístit z plánovaného lesního middlu v horách na druhou stranu ostrova a uskutečnit „plan B“ a to urban middl v Boa Ventuře. Mapa a postupy na Livelox – MOF2024 day2 (urban middle Boa Ventura)

3.etapa se vrátila na middl ve východní části ostrova do otevřeného terénu, který byl proti tréninku výrazně náročnější a to nejen převýšením, ale i množstvím bahna a bodláků. Mapa a postupy na Livelox – MOF2024 day3 (middle Ponta de Sao Lourenco)

Díky našemu počtu a skvělým individuálním, etapovým i celkovým výsledkům se nám podařilo získat 1. místo v soutěži klubů před azorskými CAOS a místními běžci z CMo Funchal.

A jak se nám dařilo individuálně?

Jonáš PatkaT101.místo v E1; E2 a E3celkově 1.místo
Michael MacharováD21A1.místo v E1; 2.místo v E3celkově 3.místo
Kateřina PatkováD453.místo v E1 
Olga KoutnáD501.místo v E1; E3 
Marek PatkaH183.místo v E1; 3.místo v E2; 1.místo v E3celkově 2.místo
Kryštof PatkaH182.místo v E1; 2.místo v E2celkově 3.místo
Jan PavlovecH21E3.místo v E1celkově 4.místo
Otakar BalákH401.místo v E3celkově 3.místo
Miroslav PatkaH453.místo v E1; 3.místo v E2celkově 2.místo

Kromě klubové výhry jsme si všichni přivezli množství zážitků a všem (včetně chobotnice a krtka) se nakonec podařilo dostat v pořádku domů 🙂

Více na info na https://madeiraorienteering.com + fotek našich členů od pořadatelů na /wp-content/gallery/mof-2024/

Tak snad někdy příště znovu a nebo koncem května na Azorech https://oricaos.com/449203485/azores-city-race/ ???

OB

BorO’Camp 2022

Termín letošního BorO’Campu se nezadržitelně blíží. Minulý rok jsme vám dali příležitost vyjádřit se k tomu, jak by měl vypadat ideální program. Chtěli jste více her a proto jsme ho doplnili o celotáborovou hru, do které budete získávat body svými výsledky z tréninků i dalších bojových a strategických her. Těch vás čeká 6 včetně velké noční…

Hrací plán si můžete prohlédnout níže.

Víkendové akce

V sobotu se koná na Kosti tradiční závod Jarní skály. Přihlášeno je 25 našich závodníků. Doprava individuální.
V neděli se běží dva sprinty v Mnichově Hradišti, doprava taktéž individuální.
Zároveň proběhne v neděli vzpomínkový výběh na Milštejn – sraz je v 10 hodin na parkovišti u Martiňáku.

Hlasování o podobě nových overalů

Na výroční schůzi vybrali účastníci hlasováním dva vzory z nichž nyní vzejde finální podoba nových klubových overalů. V přihláškovém systému je založen závod „oddílové overaly“, kde může každý člen ve věku 15let a starší hlasovat buď pro vzor 3 nebo vzor 4 a to tak, že vybere kategorii O3 resp. O4 a na tu se přihlásí. Hlasování je možné do neděle 24.3.2024 23:59. Vzory mezi nimiž se rozhoduje naleznete ZDE.

Šámalka info

Informace pro účastníky zimní soustředění na Šámalově chatě v Bedřichově

Termín středa 28.2. – neděle 3.3.2024, doprava individuální, zajištěny snídaně a večeře (začínáme večeří 28.2. v 19hod, končíme v neděli snídaní). Parkování přímo u chaty zdarma (při odjezdu vás přes závoru pustí obsluha). Pokoje bývají připraveny v odpoledních hodinách, případně dříve dle možnosti. Kdo dorazí dříve a půjde na lyže či běhat, může si nechat věci v herně nebo v autě pokud by nebyl ještě připravený pokoj. Informace ke stavu sněhu a úpravě stop můžete sledovat zde .

Níže rozpis ubytování po pokojích – budou jej mít i na recepci. V případě potřeby mi volejte (602 684 641, Valaška).

sportovec Českolipska

V Jiráskově divadle v České Lípě proběhlo tradiční vyhlášení nejlepších sportovců Českolipska a orientační běh a náš klub v něm měli hned několikeré zastoupení. Akci moderoval náš dvorní spíkr a úspěšný veteránský závodník Marek Mára Vobr. V hlavní kategorii obhájil pozici nejlepšího sportovce několikanásobný Mistr světa v MTBO Kryštof Bogar a akcí roku byly vyhlášeny závody Světového poháru ve sprintu v České Lípě, na jejichž organizaci se opět podíleli členové našeho klubu.

Velikonoční soustředění 2024

Staré Splavy

TERMÍN: středa 27. 3. do neděle 31.3, příjezd na 17:00, odjezd 13:00

MÍSTO: Rekreační zařízení Elite, Staré Splavy, 50.5974839N, 14.6383603E

ÚČASTNÍCI: určeno pro všechny věkové kategorie

CENA: 1 650 Kč s příspěvkem klubu. 3 300 Kč bez příspěvku

Prosím, přihlašujte se přes klubový přihláškový systém.

Ubytovaní budeme v chatkách s přímotopy, kdo je ale zimomřivý, neudělá špatně, když si s sebou vezme spacák. Tréninky budou 2 – 3 x denně, s odpovídající obtížností. Určitě budete potřebovat náhradní běžeckou obuv, teplé oblečení, láhev na pití a další potřeby. Upřesnění bude jako tradičně na stránkách našeho klubu, v sekci soustředění.

Zimní soustředění Jizerka

Poslední informace

Zimní soustředění Jizerka. Ahoj kamarádi, posílám aktuální informace k soustředění na Jizerce. Cena s příspěvkem klubu je nakonec 2 250 Kč, protože jedem až do neděle! V přihlašovacím systému byla původně sobota, ale nakonec se uvolnilo místo a může zůstat až do neděle. Věřím, že i přes nepřízeň počasí to nakonec bude se sněhem a že si skvěle zalyžujeme. Platby prosím posílejte na klubový účet číslo: 2300197975/2010. Variabilní symbol je 2402 a vaše klubová registračka, takže třeba 24027715. Pokud za rodinu jede více členů, stačí platit hromadně s číslem nejstaršího. Doprava je individuální, ale určitě se můžeme dohodnout. Do přihlašovacího systému prosím doplňte dospěláci možnosti spolujízdy. Jinak máme ještě 4 volná místa, kdyby někdo chtěl. Ale to byste se museli rychle ozvat. Díky Miras.